P. Žiga odmieta, že by pri vymenovaní L. Lazára za šéfa VV porušil zákon

27.04.2012 Bratislava

Bratislava 27. apríla (TASR) - Minister životného prostredia Peter Žiga odmieta, že by pri vymenovaní nového šéfa štátneho podniku Vodohospodárska výstavba (VV) porušil zákon. "Pri tejto nominácii nebol porušený zákon, použili sme presne taký istý postup, ako použila vláda Ivety Radičovej v roku 2011," skonštatoval po dnešnom rokovaní vlády.

Nový šéf rezortu tvrdí, že rovnakým spôsobom ako on predchádzajúci kabinet dosadil do funkcie doterajšieho riaditeľa Vodohospodárskej výstavby Ladislava Gálla. Toho nahradil doterajší košický viceprimátor Ladislav Lazár. Žiga okrem toho pripomenul, že Lazár je poverený riadením podniku do riadneho výberového konania.

Na spôsob Lazárovej nominácie upozornil v stredu (25.4.) webový portál aktuálne.sk. Lazára v pondelok (23.4.) odvolalo z postu viceprimátora mestské zastupiteľstvo, následne sa v utorok stal vedúcim odboru akvizície a obchodnej stratégie VV. O deň už bol šéfom podniku. Zákon o štátnom podniku totiž umožňuje bez výberového konania poveriť riadením podniku iba človeka z jeho vnútra a nie zvonku.
 

Vyberte región